W skład wydanej jednorazowo paczki wchodzą co najmniej trzy artykuły z różnych grup towarowych, (warzywnych, owocowych, skrobiowych, mlecznych, mięsnych oraz cukier, tłuszcze oraz dania gotowe) zarówno dla osoby samotnie gospodarującej, jak i dla osoby w rodzinie. Łączna ilość zestawu artykułów spożywczych w Podprogramie 2019 to 50,4 kg.
Zestaw artykułów spożywczych w Podprogramie 2019 obejmuje następujące artykuły spożywcze:
Artykuły warzywne i owocowe
- groszek z marchewką 3,20 kg,
- fasola biała 3,20 kg,
- koncentrat pomidorowy 1,12 kg,
- buraczki wiórki 1,05 kg,
- powidła śliwkowe 1,80 kg,
- sok jabłkowy 4 l,
Artykuły skrobiowe
- makaron jajeczny 4,50 kg,
- makaron kukurydziany bezglutenowy 1,00 kg
- ryż biały 3 kg,
- kasza gryczana 1,50 kg,
- herbatniki maślane 0,80 kg,
Artykuły mleczne
- mleko UHT 7 l,
- ser podpuszczkowy dojrzewający 2 kg,
Artykuły mięsne
- szynka drobiowa 2,70 kg,
- szynka wieprzowa mielona 1,80 kg (dostawy będą realizowane po rozstrzygnięciu kolejnego postępowania przetargowego i podpisaniu przez OPO aneksu do umowy),
- pasztet wieprzowy 0,48 kg,
- filet z makreli w oleju 1,53 kg,
Cukier – cukier biały 4 kg,
Tłuszcze – olej rzepakowy 4 l,
Dania gotowe – gołąbki w sosie pomidorowym 1,70 kg
Wskazane ilości są wartościami minimalnymi poszczególnych artykułów spożywczych.
Załacznik nr 2 PO-PŻ Podprogram-2019.pdf