Mazowiecki Oddział Okręgowy PCK

W skład wydanej jednorazowo paczki wchodzą co najmniej trzy artykuły z różnych grup towarowych, (warzywnych, owocowych, skrobiowych, mlecznych, mięsnych oraz cukier, tłuszcze oraz dania gotowe) zarówno dla osoby samotnie gospodarującej, jak i dla osoby w rodzinie. Łączna ilość zestawu artykułów spożywczych w Podprogramie 2019 to 50,4 kg.

Zestaw artykułów spożywczych w Podprogramie 2019 obejmuje następujące artykuły spożywcze:

Artykuły warzywne i owocowe

  • groszek z marchewką 3,20 kg,
  • fasola biała 3,20 kg,
  • koncentrat pomidorowy 1,12 kg,
  • buraczki wiórki 1,05 kg,
  • powidła śliwkowe 1,80 kg,
  • sok jabłkowy 4 l,

Artykuły skrobiowe

  • makaron jajeczny 4,50 kg,
  • makaron kukurydziany bezglutenowy 1,00 kg
  • ryż biały 3 kg,
  • kasza gryczana 1,50 kg,
  • herbatniki maślane 0,80 kg,

Artykuły mleczne

  • mleko UHT 7 l,
  • ser podpuszczkowy dojrzewający 2 kg,

Artykuły mięsne

  • szynka drobiowa 2,70 kg,
  • szynka wieprzowa mielona 1,80 kg (dostawy będą realizowane po rozstrzygnięciu kolejnego postępowania przetargowego i podpisaniu przez OPO aneksu do umowy),
  • pasztet wieprzowy 0,48 kg,
  • filet z makreli w oleju 1,53 kg,

Cukier – cukier biały 4 kg,

Tłuszcze – olej rzepakowy 4 l,

Dania gotowe – gołąbki w sosie pomidorowym 1,70 kg

Wskazane ilości są wartościami minimalnymi poszczególnych artykułów spożywczych.

Załacznik nr 2 PO-PŻ Podprogram-2019.pdf